080 35 98
080 35 98
 
Zaupa nam
več kot 800 podjetij
 
Za vas izpolnimo zakonske obveznosti
 
Hitra izvedba
po naročilu
 
Strokovna usposobljenost naših zaposlenih
Kontaktirajte nas

Gasilni aparati

Pokličite nas na: 040/664-261

Preko naše spletne strani lahko naročite servis gasilnih aparatov.

Opravljamo servise na gasilnih aparatih proizvajalcev Gloria, Gallus, Pastor in ITPP Ribnica.

Nahajamo se na: Ježa 54, Črnuče.

Lahko nam pošljete tudi e-pošto na tomi.sporcic@masicom.net ali izpolnete kontaktni obrazec.


Gasilni aparati na prah ABC

Gasilni prah kemijsko ni reaktiven in ne prevaja električnega toka. Namenjen je gašenju požarov trdih snovi (tip A), vnetljivih tekočin (tip B) in plinov (tip C). Glede na specifike so gasilniki z gasilnim prahom najbolj razširjeni in cenovno dostopni. Gasilni aparati "gasilniki" na prah so najbolj primerni za uporabo v prostorih (stanovanjski objekti, proizvodnji objekti, delavnice ipd). Gasilo je učinkovito.

Novejše verzije gasilnikov z gasilnim prahom so pod stalnim tlakom potisnega plina dušika (N2). Manometer, ki je nameščen na gasilniku prikazuje pritisk potisnega plina.


Gasilni aparati na Ogljikov dioksid (CO2)

Ob iztoku iz aparata (ekspanziji) se gasilni plin ohladi na -78°C (suhi led). Zaradi tega ima močan hladilni učinek, kemijska nevtralnost (inertnost) zagotavlja tudi dušilni učinek (zniža % kisika pod mejo gorljivosti). Za gašenje na prostem ni najbolj uporaben, ker se hitro razkadi. Je neprevoden za električni tok, zato je z njim možno tudi gašenje električnih naprav pod napetostjo. Zaradi kemijske nevtralnosti pri gašenju ne pride do reakcije.
Ker suhi led na sobni temperaturi preide v plin, uporaba ogljikovega dioksida ne pušča nobene umazanije, kar je težava pri večini ostalih sredstev.

Gasilni aparati  s peno

Pena je zmes vode, zraka in penila v določenem razmerju (zrak v peni zavzema največji prostorninski delež). S peno je možno gasiti tudi vnetljive tekočine, ker pena deluje dušilno in ima obenem manjšo gostoto od tekočin. Zaradi vsebnosti vode je tudi pena električno prevodna. Pena kot gasilno sredstvo hladi in duši.

Opravljamo tudi preglede hidrantnih omaric in meritve pritiskov ter pretokov hidrantnega omrežja. Za dodatne informacije pokličite na spodnjo številko.

Pokličite nas na: 040/664-261.


gasilni aparati